2024. május 5., vasárnap

Sziveri-emléknap Muzslán

A tízéves Sikoly folyóirat jubileumi számának bemutatója

A korábbi évekhez hasonlóan a Sziveri János Művészeti Színpad a költő szülőfalujában, Muzslán idén is megrendezi a Sziveri-emléknapot. A szombati műsor 16 órakor kezdődik a szülői háznál (Hunyadi János u. 98.) Sziveri János emléktáblájának a megkoszorúzásával. A helyszínen alkalmi beszédet mond Beszédes István József Attila-díjas költő, Molnár Lábadi Csilla pedig Sziveri János-verset szaval.

17.30-kor a Szervó Mihály Általános Iskola angol kabinetjében nyílik meg Deák Róbert és Sándor Róbert közös fotókiállítása. A szerzők alkotásait méltatja, és a kiállítást megnyitja Csík Mónika író, költő.

Sikoly-szerzők estje címmel a folytatásban kerül sor a tízéves Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat 38., úgynevezett Sziveri-számának és jubileumi, 39-40. lapszámának a bemutatójára. Beszédes István és Csík Mónika mellett a műsorban részt vesznek Sándor Zoltán főszerkesztő, Kovács Jolánka és Szögi Csaba szerkesztők, valamint a lap több állandó munkatársa: Sinkovits Péter, N. Czirok Ferenc, Szabó Palócz Attila és Czirok Attila.

Görbekürtön reneszánsz dallamokat játszik Bába Zoltán.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!