2024. április 30., kedd

Legyen napközi Királyhalmán!

Csaknem húsz szülő venné igénybe a szolgáltatást, ha lenne – Aláírásgyűjtés zajlik a településen

Legyen újra napközi Királyhalmán, ezt szeretnék a kisgyermekes szülők a Szabadka melletti faluban. Érdeklődő lenne is, hiszen csaknem húsz dolgozó szülő jelezte, igénybe venné a szolgáltatást, amennyiben a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény biztosítaná azt.

Katona Novák Ágnes királyhalmi édesanya lapunknak elmondta, november óta zajlik erről a beszélgetést, és nyitottságot tapasztaltak az intézmény és az önkormányzat részéről is.

– Tizenöt gyermek kellene ahhoz, hogy megnyíljon a napközi, eddig 18-an is jelezték, szívesen hoznák a gyermeket, ha lehetne. Jelenleg csak 8-tól 12-ig van óvoda, egy uzsonnával, mi szülők pedig szeretnénk, ha kicsit korábban, 7-től, egészen 15 óráig lehetne teljes ellátással a gyermek a napköziben. Sok dolgozó szülő van a településen, aki nem tudja megoldani a gyermek vigyáztatását. A támogató aláírásokat a jövő héten adjuk át a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény vezetőségének, illetve az önkormányzatban is – mondta Katona Novák Anikó.

A feltételek adottak a királyhalmi épületben, régen ugyanis működött itt napközi is. Bizonyos beruházásokra, ágyak beszerzésére talán szükség lenne, illetve a két óvónő mellett egy harmadik személy is felügyelné a gyerekeket. Az édesanya elmondta, az információik szerint az idei költségvetésben már előirányoztak pénzt a napközi beindítására, remélik, hogy mindannyiuk örömére sor is kerül erre szeptembertől.