2024. május 5., vasárnap

Kilencvenkét munkahely az állásbörzén

Ada községben 770 munkanélkülit tartanak nyilván
Az állásbörzén 15 adai és moholi munkáltató vett részt

Az állásbörzén 15 adai és moholi munkáltató vett részt

A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat adai kirendeltsége tegnap hetedik alkalommal rendezett állásbörzét Adán az általános iskola tornatermében, ahol több száz álláskereső jelent meg. Az állásbörzén 15 adai és moholi cég, egyesület és vendéglő 92 állásajánlatot hirdetett meg a munkaközvetítő szolgálatnál nyilván tartott 770 munkanélküli számára. A cégek textil- és bőripari munkást, pincért, eladót, targoncakezelőt, gerontológiai gondozót, adminisztrációs alkalmazottat, villanyszerelőt, szerszámgépszerelőt és idénymunkást kerestek.

– Az állásbörzén a munkáltatók leginkább kötőmunkásokat, köztük varrókat, szabókat és kötőket, illetve valamennyi fémmunkást keresnek. Sajnos kevés fémmunkás van. Az állásbörzén fizikai és adminisztrációs munkásokat is keresnek – közölte Sofija Šemović, а munkaközvetítő szolgálat adai irodájának vezetője. – A munkaközvetítő szolgálat nyilvántartásában március 31-ével bezárólag 770 bejelentett munkanélkülit tartunk számon. Ebből a legszámosabb, több mint 300 olyan személy, akik befejezetlen vagy befejezett általános iskolával rendelkeznek. Vannak három- és négyéves középiskolai, valamint főiskolai és egyetemi végzettséggel rendelkező személyek is.

A munkaközvetítő szolgálat nagykikindai kirendeltségének az igazgatója, Jelena Mitrović elmondta, hogy a szolgálat feladata, hogy az állásbörze révén kapcsolatot teremtsen a munkáltató és munkavállalók között. A munkaközvetítő Ada községben több mint 600 munkanélküli személyt tájékoztatott az állásbörze megtartásáról. Megjegyezte, hogy az elmúlt évben az állásbörzén meghirdetett munkahelyek 37 százalékát betöltötték a munkaközvetítő szolgálat nyilvántartásában szereplő munkanélküliek. Egyébként az elmúlt évben az adai állásbörzén 18 munkáltató 211 állást hirdetett meg.