2024. május 5., vasárnap

Szombaton zárul a zombori virágfesztivál

Virágpalánták ezrei közül lehet válogatni (Fotó: Fekete J. József)

Virágpalánták ezrei közül lehet válogatni (Fotó: Fekete J. József)

Ötödik alkalommal rendezték meg Zomborban az egyre népszerűbb nemzetközi virágfesztivált. Az Eco-Logica polgárok egyesülete nevében a szervező, Dušan Kontić elmondta, hogy idén 230 kiállító vesz részt a kiállításon, amely ráadásul hosszabb ideig, a korábbi kettő helyett négy napig tekinthető meg a város főutcáján. A hazai és külföldi kiállítók vágott és cserepes virágot, kertészeti eszközöket, díszfákat és cserjéket hoztak a bemutatóra, mellettük termékeikkel fölsorakoztak a kézművesek és a kisiparosok is.

A rendezvényt szerdán délben a Iuvenus Cantat ifjúsági vegyes kórus és a Ravangrad Művelődési Egyesület programja keretében Saša Todorović polgármester nyitotta meg. Kiemelte, hogy Zombor idegenforgalmi kínálatában a kulturális és történelmi látnivalók mellé fölzárkózott a vásári kínálat is.

– Az önkormányzat fölismerte ennek a hagyományos fesztiválnak az értékét, amely immár nemzetközi jellegű, és a hagyományos mesterségekkel foglalkozók két egyesülete is részt vesz rajta. Támogatjuk ezt a rendezvényt, miként a nyár folyamán sorra kerülőket is, amelyek a megfelelő módon mutatják be a város arculatát polgárainak és vendégeiknek – mondta a polgármester.

A színpompás kiállítás szombaton este hat óráig tekinthető meg.