2024. május 5., vasárnap

Rajtolt az idei Tour de Délvidék

Zenta központjából, a Ci-Fi Civil Központ előtti térről ma reggel 8 órakor rajtolt el a tizennegyedik Tour de Délvidék kerékpártúra mezőnye

A kerékpártúra első négy napján a Nagyszebentől Brassóig terjedő útszakaszon, vagyis a szászok földjén pedáloznak a mezőny tagjai. A vállalkozó kedvű kerékpározók igencsak magasra tették a lécet, ugyanis Nagyszebentől a Fogarasi-havasokon keresztül vezet az útjuk. A Fogarasi-havasok Erdély legmagasabb és sokak szerint leglátványosabb hegysége. A Déli-Kárpátok legmagasabb és legegységesebb hegylánca. 70 kilométer hosszú, felszínének jelentős része 1400 méter feletti, de legmagasabb csúcsai meghaladják a 2500 métert is. A magashegységi túrák szerelmeseinek kedvelt célpontja. A havasokat gleccsertavak ékesítik, s az év nagy részében (novembertől júniusig) hó fedi.

A kerekezőcsapat a tervek szerint augusztus 2-án a Brassó felé vezető útszakaszon megtekinti az ósinkai barlangkolostort, Újsinkán az ortodox fatemplomot, Brassó és Négyfalu nevezetességeit. Az idei túra résztvevői ellátogatnak a Barcaság, Sepsiszék, Kézdiszék, a Bodoki-hegység és Erdővidék csodaszép tájaira is, augusztus 9-én pedig hazautaznak.