2024. május 7., kedd

Kisállat-kiállítás a Sportcsarnokban

Közel 3000 egyed lesz megtekinthető

Mint minden évben, november utolsó hétvégéjén kerül sor a szabadkai Sportcsarnokban a 32. Nemzetközi Kisállat-kiállításra, valamint egyben vele lesz megtartva a 2. Szerbiai Kisállat-tenyésztők kiállítása és az 58. Szerbiai Ornitológiai bajnokság, amelyen kilenc ország kisállattenyésztői és bírái vesznek részt, jelentette be tegnap Pletl Ádám, a Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke és Tomek Róbert, a Szerbiai Ornitológiai Szövetség elnöke.

A rendezvény ma délután 17 órakor nyitja meg kapuját, 18 órakor pedig ünnepélyes megnyitóra kerül sor. A felnőttek számára 200 dinár a belépő, a gyermekeknek pedig ingyenes. Mint azt Dobó Diana, a Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesületének tagja megjegyezte, szombaton 12 órától a gyerekek számára előadásokat tartanak majd az egzotikus és az őshonos állatokról, amelynek célja, hogy a gyerekek és az idősebbek is megértsék, hogy az állatok nem csupán egy egyszeri eldobható termékek, hanem törődést és felelősséget igénylő élőlények.

A portcsarnokban az egyesület pályázatára beérkezett legjobb gyerekrajzok is megtekinthetők lesznek, illetve a polgárok is elhozhatják saját házi kedvenceiket (kivéve kutyát és macskát), melyeket szombaton délután mutathatnak be a látogatóknak. A rendezvényen 250 tenyésztő mintegy 3 ezer kisállatot állít majd ki. A rendezvény ma 17 és 20 óra között látogatható, holnap 08–20 óra között, vasárnap pedig 07-től 12 óráig látogatható a rendezvény, a Sportcsarnok előtt pedig a hagyományos kisállatbörzére is sor kerül.