2024. május 5., vasárnap

A kormány kitart a reformintézkedések mellett

Joksimović volt európai parlamenti képviselőket fogadott

Jadranka Joksimović, az európai integrációval megbízott tárca nélküli miniszter tegnap Belgrádban volt európai parlamenti képviselők delegációját fogadta. A küldöttség tagjainak a miniszter bemutatta, hogyan halad Szerbia a tárgyalási folyamatokban, illetve milyen ütemben igyekszik eleget tenni a követelményeknek.

BetaPhoto

BetaPhoto

Joksimović elmondta, az európai integráció továbbra is a legjobb mechanizmus arra, hogy az ország fejlődhessen, legyen szó jobb életszínvonalról, jobb munkakörülményekről, stabil gazdaságról vagy nagyobb beruházásokról. Hangsúlyozta, a kormány továbbra is kitart a reformintézkedések mellett – áll a kormányközleményben.

A volt parlamenti képviselők különös érdeklődést mutattak az iránt, hogy a polgárok mit tekintenek az eddigi intézkedések legfontosabb hozadékának. Joksimović elmondta, Szerbia az EU-hoz való csatlakozási folyamatban felismerte a beruházók számára nélkülözhetetlen stabil és fejlődőképes környezet megteremtésének a lehetőségét. Elmondta, a kormány arra törekszik, hogy az elkövetkező években az ország polgárai számára közelebb hozza az EU értékeit, amiből a polgárok is hasznot húznak majd, különösen regionális és helyi szinten.

A vendégek hozzátették, az EU tagállamai gazdasági szempontból, de ugyanakkor a régió stabilitása és biztonsága szempontjából is mindenképpen fontosnak tartják az EU bővítési folyamatának a folytatását.