2024. május 5., vasárnap
LABDARÚGÁS - EURÓPA-LIGA

Fener-veréssel előzne a Manchester United

Nem alakul egyelőre a legjobban José Mourinho első idénye a Manchester Unitednél, a Premier League-ben botladozó teljesítménnyel a hetedik helyen szerénykedik a gárda, az Európa-liga-szereplést a Feyenoord elleni vereséggel kezdte. Ugyan a második fordulóban 1:0-ra legyőzte az ukrán Zorját, a klub szurkolói elvárják a csapattól, hogy az A csoportban jelenleg éllovas Fenerbahçe elleni mérkőzésen diadalmaskodjon, és a kvartett élére ugorjon. Nem ígérkezik sétagaloppnak a találkozó, a Vörös Ördögök korábban 14-szer találkoztak török csapatokkal, hét győzelem és három döntetlen mellé becsúszott négy vereség is – ezek közül ráadásul kettőt éppen a Fener ellen szenvedett el a United, a két csapat korábbi négy meccséből ugyanis mindkét fél kétszer került ki győztesen. A törökök egyik sikerüket éppen az Old Traffordot aratták, 1996 októberében, tehát húsz éve 1:0-s győzelemmel tértek haza Angliából. Ennél sokkal kellemesebb emlék a United-fanoknak 2004 szeptembere, amikor csapatuk 6:2-re verte a mai riválist, többek között a nemzetközi porondon akkor debütáló Wayne Rooney mesterhármasával.

A hazai szurkolók viszontláthatnak majd egy régi kedvencet, a manchesteri klub színeiben 105 meccsen 58-szor eredményes Robin van Persie felépült sérüléséből, és pályára léphet a Fenerben egykori sikerei helyszínén.

A hazai együttes malmára hajthatja a vizet, hogy a vendégeknek nem várt kellemetlenségben volt részük a tegnapi repülőút során, a török klub közleménye szerint egy madár nekicsapódott a repülőgép ablakának, alaposan megrongálta, ami után a személyzet a kényszerleszállás mellett döntött – a gépet sikerült biztonságban földre tenni Budapesten, a Liszt Ferenc repülőtéren.