2024. július 16., kedd

Csak néhány óra maradt

Éjfélig igényelhető a gyerekek állami támogatása – A jövő héten mindannyian megkapják a tízezer dinárt

A mai nap folyamán még igényelhető a 16 éven aluliak számára a 10.000 dináros állami támogatás, de éjfélkor lejár a határidő – figyelmeztetett Siniša Mali kormányalelnök, pénzügyminiszter. Egy hónapon át volt lehetősége az anyáknak, törvényben szabályozott esetekben az édesapáknak, gyámoknak, hogy kérjék az egyszeri segélyt, és ez alatt az idő alatt, vagyis augusztus 20-a óta 1.026.901 gyermek került a kifizetési listára. Ehhez csatolják még a nevelőszülőknél és a szociális segélyben részesülő szülőknél nevelkedő gyerekeket, akik számára igénylés nélkül, automatikusan átutalják a pénzt, így eddig összesen 1.094.063 gyermeknek fizethető ki a támogatás – ismertette tegnap a miniszter. A hatósági nyilvántartás szerint összesen 1.190.000 gyermeknek lenne joga a segélyre.

Beograd, 11.10.2020. - Predstavljanje publikacije Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) o preporukama za unapredjenje uslova poslovanja u Srbiji odrzano je danas u hotelu H

Siniša Mali (Fotó: Beta)

Aki még ma igényelni szeretné, megteheti a Kincstári Igazgatóság honlapján, a www.idp.trezor.gov.rs linken, ahol a Podnošenje prijave ablakra kell kattintani, majd megadni a személyi igazolvány számát, a személyi számot, valamint kiválasztani a bankot, amelybe az utalást várják. Ugyanezen a helyen ellenőrizhetik korábbi igénylésük státuszát is (Provera statusa prijave). A kifizetés szeptember 25-én kezdődik, és öt nap alatt mindenki megkapja a pénzt. A kifizetés sorrendje nem a jelentkezés időpontjától függ, hanem a bankoktól, de az ígéret szerint a jövő héten, legkésőbb pénteken mindenkinek a számláján lesz az összeg.

Mali elmondta, a költségvetés módosításával 11,9 milliárd dinárt, azaz mintegy 100 millió eurót különítettek el erre a célra. Az utóbbi négy évben a kormány az egymásba kapcsolódó válságok okozta infláció hatásainak enyhítésére összesen 9 milliárd euróval támogatta a gazdaságot és a lakosságot. Az idén hátravan még a nyugdíjasoknak november végére vagy december első napjaira ígért 20.000 dináros támogatás kifizetése.

Nyitókép: Beograd, 11.10.2020. - Predstavljanje publikacije Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) o preporukama za unapredjenje uslova poslovanja u Srbiji odrzano je danas u hotelu H