2024. szeptember 16., hétfő

Stefanović szerint értelmetlen a takarékosság

A nadrágszíjszorítás és a takarékosság politikája Európa-szerte vereséget szenvedett a DP frakcióvezetője szerint

A nadrágszíjszorítás és a takarékosság politikája Európa-szerte vereséget szenvedett és Szerbiában is meg fog bukni, nyilatkozta tegnap Borislav Stefanović, a Demokrata Párt parlamenti frakcióvezetője. Parlamenti felszólalásában kihangsúlyozta, hogy Szerbia polgárai rosszul élnek és még rosszabbul fognak élni, hacsak a szerb kormány nem hagy fel az elbukott takarékossági politikájával és a bankoknak való kedvezéssel.

– Addig nem számíthatunk befektetésekre és intézményi reformokra, ameddig nem adunk regionális választ a megtakarítási politikára és az elképzelhetetlenül magas kamatok megfizettetésére – vélekedett a DP frakcióvezetője.

Mint megjegyezte, azzal, hogy valaki úgy próbálta csökkenteni az adósságokat, hogy eközben szorosabbra húzta a nadrágszíjat, azzal nem okozott jólétet Szerbia polgárainak, sőt mi több, áldozatai lettek egy bizonyítottan értelmetlen neoliberális takarékossági ötletnek. Kiemelte, hogy a szerb kormányfő hamis protestáns etikát szeretne elültetni a szerbiai választópolgárok fejébe, ám tudnia kell, hogy az nem sikerülhet neki.