2024. szeptember 15., vasárnap

300 ezer dinár Babić órájáért

Több mint 300 ezer dinárt ért el Zoran Babić, a Szerb Haladó Párt frakciófőnökének órája azon az internetes aukción, amelyet Balša Božović, a Demokrata Párt parlamenti képviselője indított el a Limundo aukciós portálon. A Rockshell Roamer Mark III típusú órát, amely újonnan 44 ezer dinárt ér, a SKUPSTINSKI_SAT nevű felhasználó 30 ezer dináros kikiáltási áron kezdte el árulni. Az órát 24 231-szer nézték meg, és 178-szor licitáltak rá. A nyertes 300 200 dinárt kínált érte, de a licitáció lejárta után az üzemeltető letiltotta a profilját, mivel – mint kiderült – az oldalra közvetlenül a licitáció előtt regisztrált fel, méghozzá hamis adatokkal. Az aukciós oldal szabályzata szerint ilyen esetben a kilicitált tárgyat a második legnagyobb licitet felajánlott személynek ajánlják fel, így sem kelt el azonban az óra, a szóban forgó személy ugyanis kihátrált a vásárlásból, mert mint megjegyezte „az egészet csak viccnek fogta fel”. A szabályzat szerint ilyen esetben vagy újra lehet kezdeni a licitációt, vagy a Kupindo oldalukon fix összegért lehet felkínálni a vásárlóknak.

Az órát Babić egy parlamenti vita során ajándékozta oda Božovićnak. A szóban forgó vita során a DP képviselője az SZHP képviselőjét az anyagi helyzetével kapcsolatban támadta meg, mire Babić felajánlotta Božovićnak, hogy nyugodtan elcserélhetik egymás ingatlanát és óráját, hozzátéve, hogy az órát mindössze 8 ezer dinárért vásárolta. A DP képviselője elfogadta az ajánlatot, és elvette a felkínált órát Babić kezéből, aki igencsak meglepődött ezen. Mivel Božovićnak nem volt ekkor a kezén karóra, felajánlotta, hogy az ingatlanokat elcserélhetik, de az SZHP képviselője erről az alkuról már nem akart hallani.

Az óráról szóló licitáció leírásába a SKUPSTINSKI_SAT nevű felhasználó leírta az óra történetét, majd hozzátette, hogy az eladásból beérkező pénzt jótékonysági célokra fordítja majd.