2024. július 22., hétfő

Szóljon a nóta!

A József Attila Művelődési Otthon és a VIVE szemle bizottsága 27. alkalommal szervezi meg a torontálvásárhelyi (Debelyacsa) magyarnóta- és csárdásfesztivált. Az érdeklődők két kategóriában jelentkezhetnek: nótaénekesek, valamint új magyarnóta- és csárdásszerzők mérettethetik meg magukat.

– A verseny célja elsősorban a magyar nóta népszerűsítése, valamint az, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk az amatőr magyarnóta-énekeseknek, az új magyarnóta- és csárdásszerzőknek. Általában 20-30 versenyző jelentkezik, az évek során gyönyörű nótákat hallgathattunk. Életkortól függetlenül, mindenkit szeretettel várunk. A legjobbak természetesen nyereményben részesülnek, a nótaszerzőknél a három legjobb alkotást, valamint a legjobb előadást is díjazzuk, valamint egy közönségdíj is lesz. Az énekesek kategóriájában kiválasztjuk a három dobogóst – mondta Horti László, a József Attila Művelődési Otthon igazgatója.

A pályázat április 30-áig lesz nyitva. Az új nóták szerzői legfeljebb öt, máshol még nem közölt szerzeménnyel jelentkezhetnek. Nem feltétel, hogy a szöveg írója és a zeneszerző azonos személy legyen, tehát párban is lehet jelentkezni. A szerzeményeket lezárt, jeligével, névvel, címmel és telefonszámmal ellátott borítékban várják. A nyilvános meghallgatást május folyamán tartják meg, ott döntik el, hogy ki lép fel majd a fesztivál gáláján.

Nyitókép: (Archív fotó)