2024. július 22., hétfő

Telt házas Óz, a nagy varázsló

Hétfőn lehet ismét megtekinteni a Mosolycsalók előadását a topolyai színházban

Mumpicok, varjak, farkasok, nyugorok és szárnyas majmok lepték el Topolyát a minap, a problémára kizárólag Dorothy, Totó kutyus, a Madárijesztő, a Bádogember szolgáltathatott megoldást, természetesen a legbátrabb Gyáva oroszlán helytállásával. Még a vendégszékek is elfogytak a Mosolycsalók Gyermekcsoport legújabb bemutatójára, amikor is Óz, a nagy varázsló című történet táncos musicalváltozatát mutatták be a rátermett kis színészek Topolya Község Művelődési Háza színháztermében. Frank L. Braun, Zalán Tibor, Erős Ervin, Andres Ortega átiratát Jankovics Andrea dramatizálta és rendezte a csoport koordinátora, Crnkovity Edit felkérésére. Az előadás hangfelvételét Kávai Lénárd, a fénytechnikát Huszár Attila biztosította.

Vastaps a Mosolycsalók új bemutatója végén (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

Vastaps a Mosolycsalók új bemutatója végén (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

– Október végén kezdtük próbálni az előadást a gyerekekkel. Kezdetben sajnos csupán hetente egy alkalommal volt lehetőségünk, hiszen egyébként a Mosolycsaló Gyermekcsoport tagjai rendkívül tehetségesek más tantárgyakban is, és emiatt is száz felé vannak szakadva a különböző foglalkozások, szakkörök, zeneiskolai órák, táncpróbák miatt. Viszont januárban, a téli szünidő idején sikerült egy úgymond kéthetes tábort tartanunk, amikor be tudtuk pótolni a lemaradásunkat. Crnkovity Gabriella volt a koreográfusunk, akinek a közreműködésével begyakorolták a gyerekek a táncjeleneteket. Mellette négy rendezőasszisztensem is segített, Bacsó Noémi, Kovács Nemes Kata, Mendrei Zsolt és Pastyik Nóra. Mellettük a Művelődési Ház munkaközösségéből gyakorlatilag mindenkit meg kellene, hogy említsek Csípe Tímea igazgatónővel és Crnkovity Edittel az élen, mert segítőkész és közvetlen hozzáállásukkal valóban mindenben a rendelkezésünkre álltak – nyilatkozta Jankovics Andrea a bemutató után, és büszkeségének adott hangot, hogy a Mosolycsalók Gyermekcsoport tagjai rendkívül talpraesetten álltak helyt a bemutatón. Az előadás főszereplőjeként, Dorothyt Pressburger Janka formálta meg, kedves kutyusát Totót, Benei Rebeka, Pavluković Nikoleta a madárijesztőt, Ularik Réka pedig a bádogembert. Óz, a nagy varázsló bőrébe Barna Zsanett, Lackó Léna, Mendrei Ákos és Pátyerkó Dóra bújtak. Rajtuk kívül még színpadra lépett Pletikosić Janka, Tomik Réka, Mentus Dorka, Kubik Regina, Homogyi Hédi, Tomik Dorka, Tomik Enikő és Kopilovity Gréta. Fekete Zsófi személyesítette meg a Gyáva oroszlánt.

Részlet a darabból (Fotó: Facebook)

Részlet a darabból (Fotó: Facebook)

– Nagyon tetszett a szerepem, és nagyon jól éreztem magam benne. Különösen a legvége volt nagyszerű, amikor rájövök, hogy én nem is vagyok gyáva, hanem bátor. Elég sokat próbáltunk, még a téli szünetben is, de megérte a fáradságot, mert nagyon jól éreztük magunkat a próbafolyamat alatt, és az egész előadás nagyszerű lett – nyilatkozta Fekete Zsófi. Glindát, a déli boszorkányt Vitomirov Nina, az északi boszorkányt Mák Dorottya játszotta, a nyugati boszit pedig Tomik Eszter.

– A darab sok éneket és táncot tartalmazott, és úgy érzem, ez a darab nagyobb kihívást jelentett számunkra, mint a korábbi előadásaink. Mivel egy komolyabb darabról van szó, ezért a próbák száma is több volt. Igazából sokan sok energiát tettünk bele a sikerbe – nyilatkozta Eszter.

Az Óz, a nagy varázslót hétfőn, a diákszínjátszó csoportok 9 órakor kezdődő találkozóján tekintheti meg a közönség ismét, mint a szemlét záró előadást.

Nyitókép: Vastaps a Mosolycsalók új bemutatója végén (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)