2024. szeptember 3., kedd

A negyedik gitárfesztivál négy napja

A negyedik nemzetközi zenei fesztivált és klasszikus gitárversenyt Zoran Anić híres hazai gitárművész és fesztiváligazgató nyitotta meg szerdán este telt ház előtt a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. Üdvözlőbeszédében elmondta, hogy a rendezvényt a tervezett támogatások nélkül tartják, ezért kénytelenek voltak kurtítani a revüprogramon. Kiemelte, hogy idén első ízben társfesztivál is zajlik Kiskunhalason. A megnyitó után Thibault Cauvin fiatal francia gitárművész lépett fel, aki másodszor tett látogatást Szerbiában. Repertoárja széles sávú volt, Domenico Scarlattitól egészen a The Beatlesig. Közben dzsessz-sztenderdeket is játszott, valamint előadta apja, Philippe Cauvin neves gitárművész és zeneszerző művét.

A fő programrész mellett délelőttönként a fesztivál fellépői, valamint más hazai és külföldi gitármesterek tartanak előadásokat gitártanoncoknak, délután pedig versenyek zajlanak. A fesztivál utolsó napján kerül sor az eredményhirdetésre.

Csütörtökön, a fesztivál kísérőprogramjaként gitárlegendákról vetítettek filmet az Art Moziban, a Sax klubban pedig fellépett a Gitarsi hazai együttesPéntek este nyolctól Ognjen Grčak fiatal hazai gitártehetség koncertezik, szombaton pedig a szlovén Arnič-Turudić kvartett zárja a rendezvényt. Mindkét programra a Kosztolányi Dezső Színházban kerül sor 20 órától, a belépés ingyenes. A szervezők ezeken a napokon is éjjeli partira várják a közönséget a Sax klubba.