2024. július 17., szerda

Rádiós kisiskola fiataloknak

November elsejéig várják a jelentkezőket

A Fokus Ifjúsági Alapítvány és a Szabadkai Rádió egy három hónapos rádiós újságírói műhelyt szervez olyan 15 és 30 év közötti fiatalok számára, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az újságírásnak ezzel a típusával.

– A rádiós műhely teljes egészében ingyenes lesz, és három nyelven folyik majd, vagyis a rádió mindhárom szerkesztősége várja a jelentkezőket. A részvevőket a rádió munkatársai fogják kiválasztani egy meghallgatás alkalmával, a foglalkozások pedig gyakorlati foglalkozásokból állnak majd, amelyeket a rádióállomás sokéves tapasztalattal rendelkező újságírói fognak tartani – ismertette a részleteket Branislav Filipović magiszter, a Fokus Alapítvány igazgatója.

Toni Bedalov, a Szabadkai Rádió megbízott igazgatója elmondta, hogy ez nem újságíró-iskola, de a részvevők a szerkesztőségeken keresztül megismerhetik a munka gyakorlati oldalát, egyúttal hosszú idő után a rádió is nyit a fiatalság felé, hiszen nekik is szükségük van frissítésre és új, fiatalos ötletekre.

– A fiatalok betekintést nyerhetnek abba, milyen is egy újságíró egy napja, megismerik a munka menetét, és megtanulják az újságírás alapvető és legfontosabb formáit. A műhelymunka egy ifjúsági műsor elkészítésével zárul majd, ezt a részvevők az újságírók segítségével készítik el, s a műsor a rádióban is hallható lesz, továbbá a Fokus Alapítvány weboldalán is elérhető lesz.

Amellett, hogy a műhely elvégzése után minden részvevő diplomát kap, a legügyesebbek a Szabadkai Rádió munkatársaként dolgozhatnak tovább, és részt vehetnek egy újonnan induló ifjúsági műsor készítésében is.

A rádiós műhelyre november 1-jéig lehet jelentkezni az office@fokus-su.rs e-mail címen vagy a 024/523-566-os telefonszámon. A jelentkezők tüntessék fel nevüket, hogy melyik középiskolába vagy egyetemre járnak, illetve milyen szakra, és egy rövid motivációs levelet is mellékeljenek, amelyben kifejtik, miért szeretnének részt venni a műhelymunkában.