2024. július 17., szerda

Díjözön

A Népkör rajziskola növendékei külföldön is megállják a helyüket

A szabadkai Népkör MMK rajziskolájának növendékei az idén is egy sikeres évet tudhatnak maguk mögött, melyet hűen tükröznek a hazai és külföldi rajzpályázatokon elért eredményeik. A rajziskola évadzáró találkozója egyben ünnepélyes díjkiosztó is volt, hiszen az év folyamán megnyert díjak szeptember folyamán kezdtek érkezni a világ különböző tájairól, melyet egy szerény ünnepség keretében Boros György a rajzcsoport szakosztályvezetője és Takács Márta, a Népkör elnöke adott át a tehetséges gyerekeknek, fiataloknak.

– Ezek a fiatalok munkájukkal nemcsak önmaguknak és szüleiknek, hanem a Népkörnek és Szabadkának is elismerést szereztek. Nagyon büszkének kell lennünk rájuk, és általában a szabadkaiakra, mert irigylésre méltó eredményeket érnek el és külföldön is jeleskednek – dicsérte növendékeit Boros György.

A díjazott növendékek: Ivona Medić, Köteles Endre, Fazekas Izabella, Kolovics Klaudia, Kovács Viola, Paszterkó Richárd, Dunja Sotonica, Kemencei Viktória, Hajnal Mónika, Csupák Viktória, Aleksandra Kovačević, Nevena Veselinović, Jenovác Beáta, Horváth Adrienn, Rónai Nikolett, Cibolya Stella, Füstös Emma, Szarvas Eszter, Sofija Pavlović, Szabó Szebasztián és Sábity Anita.