2024. július 16., kedd

Vajdasági fotósok Szentesen

Akár egy tündérmesében, elszállunk a Nagyalföld déli részei, a Tarcal-hegy (Fruška gora) lankái, folyók és tavak partjai, mocsarak és nádasok fölött. E képzeletbeli utazásra egy kiállítás vezet el bennünket, egy válogatás a vajdasági fotográfia széles tárházából. Metszetet kapunk a Szerbia északi részének Vajdaság nevű tartományában élő és alkotó, mai, aktív fotográfusok újabb munkáiból.

E szavakkal kezdődik a katalógus szövege, mely vajdasági fotográfusainknak minap a magyarországi Szentesen megnyílt, Vajdaság a tenyerünkön c. kiállítát kíséri. A tárlatra – melyet a zentai kötődésű Móra József önkormányzati képviselő nyitott meg – a Vajdasági Fotó-, Film- és Videószövetség és a Szentesi Fotókör együttműködésnek keretében került sor, szeptemberben pedig a szentesi alkotók mutatják be alkotásaikat Újvidéken, a szövetség fotógalériájában. A most megnyílt kiállítás a szentesi Művelődési és Ifjúsági Házban tekinthető meg április 30-áig.

Képünkön: Kulbert György és Benkő Erika világzenei stílusú népdalfeldolgozásokat ad elő, állnak: Nagy István, a Szentesi Fotókör elnöke, Živkić Dušan, a Vajdasági Fotó-, Film- és Videószövetség elnöke és Lennert Géza, a VFFVSz Művészeti Tanácsának tagja.

(amicus)