2024. július 17., szerda

Szereti Ön a klasszikus zenét?

Szabadkán kedden este neves zongoraművészek – Mari Sato (Japán), Ludmány János és Érdi Tamás (Magyarország), és a szabadkai Görög Enikő és Görög Noémi – adtak jótékonysági hangversenyt. A Városháza dísztermében Liszt Spanyol Rapszódiá ja, 6. Magyar Rapszódiá ja, BACH fantázia és fúga című műve hangzott el, a művészeket többször is visszatapsolta a lelkes közönség.

A telt házas koncerten Székely Mária ismert zenepedagógustól rengeteg érdekességet hallottunk Liszt Ferenc rendkívüli tehetségéről, különleges zenei egyéniségéről, munkásságának forradalmi, újító erejéről. A koncerten összegyűjtött önkéntes adományokkal a szabadkai Vakok és Gyengénlátók Egyesületét segítik. A vak gyerekeknek vesznek a tanuláshoz nélkülözhetetlen eszközöket. A leendő megajándékozottakból is jelen voltak néhányan a zongoraesten.

Szabadka művelődési életében ez az este a klasszikus zene jegyében telt: a fent említett koncert este 8 órakor kezdődött, 7 órától pedig a Garden Quartet tartotta meg szokásos téli hangversenyét a Népkör Magyar Művelődési Központban.