2024. július 24., szerda

Ma este is világhírű művészek lépnek fel

Az Újvidéki Zenei Ünnepségek zárókoncertje is különleges élménynek ígérkezik

Hét estén át inspiráló, izgalmas, színvonalas koncerteket kínált a közönségnek a 42. alkalommal megrendezett NOMUS – Újvidéki Zenei Ünnepségek elnevezésű rendezvény a székvárosi Zsinagógában.

A ma befejeződő rangos zenei eseményt a Szerbiai Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarának fellépése zárja, Timothy Redmond karmester vezényletével. Szólistaként Tamara Stefanović zongoraművész játszik majd. A zongoraművész a világ leghíresebb koncerthelyszínein és a világ vezető zenekaraival lép fel. Olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Kirill Petrenko, Vladimir Ashkenazy, vagy Osmo Venske, valamint olyan híres zeneszerzőkkel, mint Peter Etwesch, George Benjamin, Hans Abrahamsen és Kurtág György. Azt a koncertfelvételt, amelyen Bartók két zongorára, ütőhangszerekre és zenekarra írt művét játszotta, Grammy-díjra jelölték.

A brit karmester, Timothy Redmond a Londoni Szimfonikus Zenekar és a Királyi Filharmonikusok állandó vendégkarmestere. Európa és a világ legrangosabb zenekaraival lép fel. Operakarmesterként is nagyon keresett például Angliában.

A Szerbiai Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekara idén ünnepli 85. születésnapját. Aktívan jelen van a koncertpódiumokon, a médiában és jelentős társadalmi eseményeken. Követi a zenei interpretáció világtrendjeit. Repertoárjában a szerbiai és a külföldi irodalom fontos szimfonikus, koncert- és vokális–instrumentális művei szerepelnek. Történetük során számos kiemelkedő kortárs művész alkotásait mutatták be.

A koncertre még mindig kaphatók jegyek, az érdeklődők a Zsinagógában vásárolhatják meg 18 és 20 óra között.