2024. július 24., szerda

Még lehet nevezni az idei Görgey Artúr Történelemversenyre

November 14-ig nevezhetnek, majd november 18-án mérhetik össze az első világháborúról szóló tudásukat és felkészültségüket azok a 7. és 8. osztályos diákokból álló csapatok, amelyek jelentkeznek az idei, immár tizennegyedik alkalommal meghirdetett Görgey Artúr Történelemversenyre. A korábbi évekhez hasonlóan az ország minden területéről, de a határon túlról is érkezhetnek versenyzők a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumba.

A versenyfelhívás hagyományosan az anyaországi, valamint a határ menti szórványban, Partiumban, Bánátban és Délvidéken élő magyar tanulóknak szól. A vetélkedő központi témakörei minden évben váltakoznak, az idei évben a vetélkedő feladatai a „Magyarok a Nagy Háborúban – az első világháború története, különös tekintettel az olasz frontra" tematika köré épülnek.

A verseny maga is egy méltó emlékezés az első világháború hőseire, de szolgálja a határon túli magyar – magyar kapcsolatok erősítését éppúgy, mint a felkészülést a középiskolai felvételire, a tanulók elméleti ismereteinek bővítését valamint az önálló munkára és csapatmunkára nevelést.

A versennyel kapcsolatos további részletek, továbbá a benevezéssel kapcsolatos információk ITT olvashatók.