2024. július 18., csütörtök

Pikáns, pimasz, komoly

Rúzsa Magdinak őszre új lemeze jelenik meg

Rúzsa Magdi számára nincs megállás. Szeptember végén jelenik meg legújabb lemeze, pár hete pedig már a rádiók is játsszák új dalát. A harmadik Megasztár győztese pár napja Szabadkán járt, és azzal, hogy a főtéren énekelhetett rajongóinak, újabb álma vált valóra.

A város napja alkalmából szervezett rendezvények egyik fellépője Rúzsa Magdi volt. Koncertjén az ismert dalok mellett néhány új szerzeményt is hallhattunk tőle, amivel a készülő lemez dalaival ismertette meg a közönséget. Magdi fáradhatatlanul dolgozik, fellépések sorozta jellemzi életét, és a napokban fejeződött be új dalának klipforgatása is. A dalok közül egy teljesen a saját szerzeménye, a többi a zenekarral közösen született. Két dal kivételével mindegyik szövegét Magdi írta. Mint mondja, az új dalok szövege helyenként pikáns, szurkálódó vagy vicces, de nagyon komoly mondanivalóval is bír.

– Én magam is ilyen vagyok. Szeretek komoly dolgokkal foglalkozni, de a pimaszkodás, szurkálódás is hozzátartozik az életemhez. Ez egy nagyon jó rocklemez lesz, dallamosabb és keményebb dalokkal egyaránt, de lényegében egy nagyon komoly összhatású és egységes albumra sikeredett. Én mindenkinek ajánlom, aki szereti a rockzenét – nyilatkozott Magdi az új lemezéről. Arról is mesélt, hogy a szövegeket szinte mindig a zene hangulata szüli, s legtöbbször esténként szenteli magát a szövegírásnak. Van, amikor hetekig nem boldogul a szöveggel, majd az utolsó pillanatban minden összeáll, máskor pedig azonnal sikerül szavakba foglalni az érzéseit.

Rúzsa Magdit a Megasztárban ismertük meg, és szinte a szemünk előtt vált belőle igazi híresség. Hamarosan azonban újabb tizenkét énekest ismerhetünk meg, akik ringbe szállnak a 2008 legjobb hangja titulusért, ahogy egykoron Magdi tette. Erről is kérdeztük.

– Nagyon sok a munkám, de mindenképpen szeretném majd követni a műsort. Még nem jutott rá időm, hogy belenézzek a negyedik Megasztárba. Egyelőre még a casting folyik, szerintem csak később válik igazán izgalmassá, és valószínűleg a későbbi adások valamelyikében majd mi is szerepelni fogunk.

Magdinak ritkán van ideje hazajönni, de mint mondja, számára mindig öröm itt lenni. A mostani fellépéssel egy nagy álmát válthatta valóra, hiszen régóta szeretett volna a főtéren énekelni az embereknek. Bár nagyon sok fellépésen van túl, a mai napig van benne egy kis drukk, mielőtt a színpadra állna. Minden ilyen alkalom előtt egy kis időre elvonul, hogy lelkileg is felkészüljön.

– Amikor kiállok a színpadra és behunyom a szemem, nem a közönséget látom magam előtt, ahogy örülnek nekem meg a dalaimnak. Ilyenkor az a kép van bennem, hogy állok egy színpadon, ahol nekem olyan jó. Ha az ember jó dolgot csinál, azt szereti is csinálni, és ez azt is jelenti, hogy szeretné mindezt másokkal is megosztani. Fontos a közönség és a rajongók visszajelzése, de nem feltétlenül ezért csinálom. Egyszerűen csak jó érzés, amikor színpadra állhatok és énekelhetek. Az a legfontosabb, hogy nyújtani tudjak magamból valamit.