2024. július 17., szerda

Megnyílt a Grafika Központ tárlata Újvidéken

Hétfőn este nyitották meg a Grafika Központ éves tárlatát az újvidéki képzőművészeti szalon kistermében. A tárlaton megtekinthető grafikák a legkülönfélébb stílusokat és művészi kifejezésformákat alkalmazó alkotók munkái.

A kiállítást Milorad Đurićtartományi művelődési és tájékoztatási titkár nyitotta meg, aki elmondta, a Grafika Központ rendkívül jelentős láncszem a kortárs, illetve grafikai művészet láncolatában, mert lehetővé teszi a művészeknek, hogy kizárólag az alkotómunkára koncentrálhassanak, hiszen a központ megteremti számukra a zavartalan munka technikai hátterét.

Az immár harmadik éve megrendezett tárlaton ezúttal tíz művész 2011-ben létrejött grafikája szerepel. Nebojša Lazić, a Grafika Központ igazgatója felszólalásában kiemelte, hogy a kiállított művek a grafikai alkotás folyamatának legkülönfélébb lehetőségeit és kombinációit tárják elénk, bepillantást engedve az alkotások létrejöttének folyamatába is.

A központ a továbbiakban is a művészek segítését tekinti fő feladatának, de hozzájárul a létrejövő munkák bemutatásához is külföldön, hangoztatták a felszólalók. Míg tavaly New Yorkban szervezték meg a központ alkotóinak tárlatát, az idén olaszországi bemutatkozást terveznek.

A tárlat február 4-ig tekinthető meg a Mihajlo Pupin sugárút 9-es szám alatt.