2024. július 17., szerda

Szabadka: ideiglenes pénzelés

– Szabadkán ideiglenes költségvetés van érvényben. Legkésőbb március 31-ig meg kell születnie a döntésnek az új büdzséről – hallottuk Slobodan Čampragtól, Szabadka város oktatási és művelődési tanácsosától.

Mint mondta, tavaly 320 millió dinárt fordítottak a kulturális tevékenységekre, így az idei első negyedévre – amíg nem véglegesítik az ez évi költségvetést – 80 millió dinárt különítettek el. A tervek szerint a költségvetésben nemcsak a kultúrára, hanem az egyéb ágazatokra fordítható összegnek is 20 százalékkal alacsonyabbnak kell lennie a tavalyihoz viszonyítva. Még ezután tekintik át, hol és hogyan lehet ezt a 20 százalékot megtakarítani úgy, hogy az ne menjen az intézmények működésének, a színvonalnak a kárára, s a művelődési egyesületek is fenn tudjanak maradni, nyilatkozta Slobodan Čamprag.

Mint mondta, az oktatásügyben jól működik az iskolaigazgatók aktívája, ennek mintájára létre szeretnék hozni a művelődési intézmények igazgatóinak munkaközösségét is, ami havonta tárgyalna az időszerű kérdésekről, problémákról.