2024. július 18., csütörtök

Még egy hét késés?

Az oktatásügyi minisztérium újabb számítása szerint ezen a héten várható a diákok és egyetemi hallgatók ösztöndíja és a hitelek kifizetésének megkezdése

Az oktatásügyi minisztériumból érkező legújabb hírek szerint várhatólag ezen a héten kezdik meg kifizetni a folyó tanévre odaítélt ösztöndíjakat, hiteleket a diákoknak és egyetemi hallgatóknak. Ugyanezt a hírt közöltük a múlt héten is, ám a kifizetésből nem lett semmi.

Az oktatásügyi minisztérium mégis arra számít, hogy a diákok ezen a héten megkapják első négy (szeptembertől decemberig), az egyetemi hallgatók pedig az első két havi (november, december) járandóságukat, mivel a pénzügyminisztériumhoz megérkezett a meghagyás. Zoran Trninić köztársasági oktatásügyi miniszterhelyettes kijelentése szerint az Államkincstárból érkező jelzések szerint a kifizetés előkészítése végső fázisába ért, és ennek alapján számít arra, hogy a héten megérkezik a diákoknak az ösztöndíj, vagy hitel első kifizetése a 2008/09-es tanévre. Az oktatásügyi minisztérium február 2-án küldte el meghagyását az Államkincstárnak, amelyben 188 millió dinár kifizetését kérték ezen a címen. Mint azt már közzétettük, a középiskolások 3000, az egyetemi hallgatók pedig 5100 dinárt kapnak havonta.