2024. július 16., kedd

Nemzetközi finanszírozási lehetőségek

Továbbképzés vajdasági vállalkozók részére

A Budapesti Corvinus Egyetem Innovációs Központja és a zentai „Pro Scientia Naturae” Alapítvány közös képzési programot szervez Innováció menedzsment és nemzetközi finanszírozási lehetőségek közép- és kisvállalkozók számára a Vajdaságban címmel.

A képzésen résztvevők megismerkednek az Európai Unión belüli vállalkozási lehetőségekkel, a kétoldalú magyar–szerb együttműködés lehetőségeivel, az üzleti vállalkozás, cégalapítás, cégműködés, szabadalomvédelem, pályázatírás, pályázati monitoring témaköreivel. Az előadásokat a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói tartják. A képzés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mivel legfeljebb 50 fő vehet részt a programban. A 44 órás tanfolyamról tanúsítványt ad az egyetem.

Az előadások és a foglalkozások egész naposak. Az elsőt április 17–18-án, a másodikat május 8– 9-én, a harmadikat május 15–16-án tartják a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központban (Posta u. 18., I. emeleti előadóterem).

A hallgatók a következő témakörökben hallhatnak előadásokat: az ötlettől a megvalósításig, az üzleti vállalkozás létrehozása, E-business a gyakorlatban, a vállalkozói szellem és az innovatív gondolkodás, marketing, nemzetközi szabadalomvédelem, szellemi tulajdon és találmányok, szabadalmi oltalom, az innovatív projekt teljesítési tervei – projektmenedzsment, EU7 keretprogram és Interreg program, pályázatírási ismeretek, pályázati értékelés, vidékfejlesztés és innováció, a vállalkozások társadalmi és környezeti felelősségvállalása, globalizáció és lokalizáció valamint környezet és gazdaság.

A továbbképzésen előadást tart többek között Budavári Vilmos és Hosszú Réka, az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóságának munkatársa.

Az érdeklődők további információt találnak ahttp://innovacio.uni-corvinus.hu/honlapon, illetve Döme Zoltánnál (064/1462319, e-mail: kerteszeti@tlkk.org) és Lengyel Lászlónál (064/2321253, e-mail: ll@tlkk.org).