2024. október 7., hétfő

XLV. KMV: Jó buli lesz

Ma kezdődik és vasárnap ér véget a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének döntője az óbecsei Városi Színházban. A 14 órakor kezdődő ünnepi megnyitó az előadó-művészeti vetélkedővel folytatódik, ezt a KMV képzőművészeti tárlatának megnyitója, majd az énekelt versek vetélkedője követi. Az eredményhirdetés után, 20 órakor a KMV ikonikussá lett figurája, Csiga József lép a közönség elé – önálló estjét a színház klubjában tekinthetik meg az érdeklődők.

Szombaton 9 órakor kezdődik az irodalmi vetélkedő, 17 órakor eredményhirdetés, 18 órakor Kerekasztal lesz a színházban. 20 órakor kezdődik az Adai Színtársulat Diend – Végzős gimnazisták zenés kálváriája című darabja, amit Táborosi Margaréta rendezett. Az előadás a KSZFV egyik különdíját érdemelte ki.

A vasárnap fél tízkor kezdődő gála az idén megújul: a műsor első részében a legjobbak lépnek fel, majd a szünet után kerül sor a díjkiosztásra. A szombat esti koncert is nagy dobás lesz: a Pannonia Allstarts Ska Orchestra (PASO) lép fel, akik már az Exiten és a Szigetfesztiválon is bizonyítottak. Előzenekaruk a JackDanimalZ lesz. A koncert 22 órakor kezdődik a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.