2024. július 18., csütörtök

Tér-erő

A zentai Városi Múzeumban péntek óta látogatható a Zentai Művésztelep Grafikai Műhelyének az évi, sorrendben 13. tárlata, valamint a hagyományos akvarellfestéssel készült művek kiállítása. A kiállítást Boros György, szabadkai grafikusművész nyitotta meg.

Mint Boros hangsúlyozta: külön öröm, amikor egy olyan kiállításról van szó, amelyen együtt állítanak ki Vajdaságban és külföldön élő magyarok. A vajdasági magyar képzőművészek mellett szlovákiai és romániai magyar alkotók munkáival is megismerkedhet a közönség. Az idei grafikai műhely munkájában Bajkó Attila (Románia), Both Mária és Kovács Éva (Szlovákia), Csernik Attila, Molnár Imre, Miroslav Jovančić, Jasmina Jovančić Vidaković, Mezei Erzsébet, Sütő Anna vett részt, az egynapos akvarellfestésen pedig a társasághoz csatlakozott Penovác Endre, Gyurkovics Hunor, Boros György és Nemes István (Magyarország) is.
Pejin Attila, a zentai Városi Múzeum igazgatója elmondta, hogy jövőre ér végett a művésztelep második hétéves ciklusa, s ezért a 2012-ben megrendezésre kerülő kiállításon valószínűleg visszatekintenek az elmúlt évekre is. A pénteken megnyílt kiállítás november 14-ig tekinthető meg.