2024. július 17., szerda

Advent a Művészklubban

Istenes és karácsonyi verseket olvastak fel az Újvidéki Színház művészei

(Király Annamária)

Isten a kocsmában címmel verses-zenés összeállítással kedveskedett hétfőn este az Újvidéki Színház társulata a közönségnek. Két hónappal ezelőtt szervezték meg a Művészklubban az első verses estet, akkor a kávéházi irodalomé és – a szüret apropóján – a borverseké volt a főszerep. Novemberben kegyeleti versekkel léptek a közönség elé, hétfőn pedig advent, azaz a karácsonyi várakozás jegyében karácsonyt idéző és istenes versek hangzottak el Ábrahám Irén, Figura Terézia, Gombos Dániel, Huszta Dániel, Kőrösi István, Krizsán Szilvia, Német Attila és Pongó Gábor tolmácsolásában, Tóth Laura fuvolakíséretével. A mintegy félórás műsorban hallhattuk többek között Pilinszky János, Szabó Magda, József Attila, Tóth Árpád, Reményik Sándor, Andy Endre és Sík Sándor egy-egy költeményét.

A verseket Krizsán Szilvia válogatta, aki lapunknak elmondta, hogy januárban folytatódik az októberben útjára indított Verskocsma rendezvénysorozat, az érdeklődők tehát ismét találkozhatnak a társulat tagjaival a Művészklub nyújtotta oldottabb légkörben, a kávé, tea vagy bor mellé pedig verseket kapnak ajándékba.

Aki pedig szeretné felvételről megnézni vagy meghallgatni a hétfő esti műsort, az megteheti december 24-én a Vajdasági Televízió kettes csatornáján vagy az Újvidéki Rádióban.