2024. július 20., szombat

Minden terv egy újabb lehetőség

Ismét megszervezték a Karrierépítés, Virtuális vállalatalapítás ‒ Ötlettől az üzletig című szakmai versenyt Szabadkán

Tegnap immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács a Karrierépítés, Virtuális vállalatalapítás ‒ Ötlettől az üzletig című szakmai versenyt a szakközépiskolák diákjai részére a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában. A háromfős csapatok a megmérettetésre Topolyáról, Szabadkáról, Zentáról, Adáról és Magyarkanizsáról érkeztek már egy kész, kidolgozott vállalati üzleti tervvel, amit prezentáció formájában mutattak be a jelenlévőknek és a zsűri tagjainak. A diákok munkájának szemléltetésére öt perc állt rendelkezésre, ami idő alatt minél részletesebben kellett ismertetniük az ötletüket, továbbá rá kellett világítaniuk annak gazdasági indokoltságára, a legmegfelelőbb marketingfogásra. A tanulók figyelmének középpontjába egyébként évről évre más témakörök kerülnek. Ezúttal a versenyzők leginkább az applikációk létrehozásában gondolkodtak és a szakmájukhoz kötődő, jobbnál jobb és érdekesebb elképzelésekkel készültek.

Az idén is rendkívül kreatív ötletekkel érkeztek a diákok a megmérettetésre, fotó: Dér Dianna

Az idén is rendkívül kreatív ötletekkel érkeztek a diákok a megmérettetésre, fotó: Dér Dianna

A megmérettetést Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője nyitotta meg, és a biztató szavak mellett a Prosperitati Alapítvány gazdaságfejlesztési programjának sikereiről is beszámolt az egybegyűlteknek. Kiemelte: egy vállalkozás beindítása a karrier, az egzisztencia és egy életpálya felépítésére is lehetőséget ad. Beszédében tehetségük és ötleteik kibontakoztatására ösztönözte a tanulókat, valamint kihangsúlyozta: nem létezik buta ötlet, hiszen minden terv egy újabb lehetőséget rejt magában.

A versenyzők munkáját háromtagú zsűri értékelte: Bálint Ildikó, a szabadkai Selfieteria tulajdonosa, Gyivánovity Dániel, a D-Motors Group és a Gyiva Logistic alapítója és Ötvös Attila, a szabadkai Hero edzőterem tulajdonosa.

Nyitókép: A VATT nyolcadik alkalommal szervezte meg a szakmai versenyt, fotó: Dér Dianna