2024. július 16., kedd

A közmédia hétfőn Grétsy Lászlónak a magyar nyelvi kultúráért végzett elhivatott munkája előtt tiszteleg

A magyar nyelvművelés legendás alakjára, a 91 éves korában vasárnap elhunyt Grétsy Lászlóra emlékezik a közmédia – tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Iroda hétfőn közleményben az MTI-t.

Mint írják, Grétsy László, a nyelvész, főiskolai tanár életművében meghatározó szerepet töltenek be televíziós munkái is. A közreműködésével készült Családi félkör, A nyelv világa, a Szójáték, a Szabálytalan nyelvtanóra, az Álljunk meg egy szóra!, a Gyöngyök és az Anyanyelvi szószóló című műsorok több generáció nyelvműveléséhez járultak hozzá.
A közmédia hétfőn Grétsy Lászlónak a magyar nyelvi kultúráért végzett elhivatott munkája előtt tiszteleg. A Kossuth Rádió 19 óra 30 perctől megismétli az Aranyemberek című műsorának adását, melyben Rékai Gábor volt Grétsy László beszélgetőpartnere. A Duna World csatornán 18 óra 30 perctől művelődéstörténeti összeállítás látható a magyar nyelv megújítóiról Grétsy László gondolataival, Nyelvújítástól-nyelvújításig címmel.
Az M5 kulturális csatorna az Agenda kulturális híradó esti adásában emlékezik meg Grétsy Lászlóról, január 23-án pedig a Librettóban idézik fel alakját – áll a közleményben.

Nyitókép: BEOL.hu