2024. augusztus 13., kedd

Belgrádban lép fel a világhírű progresszív tánc- és zeneszínházi társulat

November 1-jén, 2-án és 3-án Belgrádban, a Száva Központban a hazai közönség is megtekintheti a világhírű Stomp progresszív tánc- és zeneszínházi társulat látványos produkcióját. 

A 30 éve világ körüli turnén lévő formációt Steve McNicholas és Luke Cresswell alapította meg 1991-ben, és a kezdetekben szülővárosuk, Brighton utcáin léptek fel, ahol az ütőshangszereik mellett különböző háztartási berendezéseket és eszközöket is megszólaltattak. Ami egyedülállóvá és ismertté tette őket, az a zene és a koreográfia egyvelegének egy másik dimenzió mentén való megközelítése, amellyel közönségükkel bejárják a tárgyak hangvilágának univerzumát. 

Az angol stomp eredetileg azt jelenti, hogy dobogni, lábbal verni a padlót. A Stomp egyedülálló produkció jóvoltából azonban húsz év alatt kibővült a szó jelentése: ma már mindenki egy tökéletesen megkomponált, magával sodró ritmusáradatot (is) ért rajta.

A tánc- és zenei formációvá kibővült társaság sajátos fellépéseik során meghódította a világot. 

A  csoport szemeteskuka, seprű, meggyulladó gyufa, edény, evőeszköz stb. segítségével nagyszerű zenét és döbbenetesen koreografált mozgást varázsol, amellyel megbabonázzák a közönséget. A Stomp fellépései során ez idáig több mint 50 ezer gyufásdobozt, 30 ezer seprűt, 20 ezer szemeteskukát, 10 ezer dobütőt és 25 ezer liter fekete festéket és 737 festékhengert „fogyasztott el” a fellépések során. 

Érdekességképpen a formáció tagjai feltűntek a világszerte óriási sikert arató American Dad című, felnőtteknek készített animációs filmsorozatban is. 
A Stomp belgrádi fellépésére a tickets.rs internetes jegyiroda oldalán vásárolhatóak meg a belépőjegyek 3000 dinártól 6000 dinárig terjedő áron.