2024. július 16., kedd

A helyi tájékoztatás szükségességéről a Médiatalálkozón

Idén talán már nem tűnt különlegesnek a temerini Illés-napi rendezvénysorozatban a Médiatalálkozó, minthogy második alkalommal került sor megrendezésére. Az ötlet tavaly júliusban került először realizálásra, miután felmerült, hogy kivételesen nagy azon helybelieknek a száma, akik a sajtó valamely ágában dolgoznak nem csak helyben, hanem inkább azon kívül.

A jól sikerült találkozó után idén sikerült újra megszólítani a helybeli születésű, vagy Temerinhez kötődő, temerinivé vált médiadolgozókat, és egy jó hangulatú, tartalmas rendezvényt megtartani.

A megjelenteket Gusztony András újságíró-szerkesztő, az Újvidéki Rádió 2-es csatornájának fő- és felelős szerkesztője üdvözölte, emlékeztetve a szakma mindenkori „ars poeticájára”, majd Németh Zoltán, a Magyar Szó nyugalmazott újságírója idézte fel a tavaly májusban elhunyt Németh Mátyás alakját, személyiségét annak apropóján, hogy sajtófotóiból álló kiállítást nyithatott meg a Tájház képtárában. A kiállítás egész nyáron megtekinthető.

Ezt követően panelbeszélgetés folytatott  Dujmovics György, a Temerini Újság alapító-főszerkesztője, Dejan Bekvalac operatőr és Tóth D. Lívia újságíró a Mi lesz veled helyi tájékoztatás? témájára. A beszélgetést Szabó Gabriella vezette, miközben nem csak a helyi tájékoztatás hiányosságai kerültek terítékre, hanem a lehetséges új utak keresése is, mely csakis a fiatalok bevonásával, és az online térben képzelhető el.

Így már szinte a jövő évi találkozó, a III. Médiatalálkozó témája is kirajzolódott.