2024. július 16., kedd

Szobrok, ékszerek és rajzok

Belgrádi tanárok és egyetemi hallgatók közös kiállítást szerveztek Verbászon

Szobrok, ékszerek és karcolatok láthatók a verbászi Kulturális Központ galériájában a belgrádi Iparművészeti Kar alkalmazott szobrászat tanszékének tanárai és hallgatói által szervezett közös kiállításon. A felsőoktatási intézmény hallgatóinak 11 munkájáról van szó, amit a tanárok által készített alkotások egészítenek ki.

Julijana Protić iparművész, egyetemi tanár elmondta, a verbászi kiállítás az alkalmazott szobrászat tanszék első ilyen jellegű bemutatkozása: − A galériáról bemutatott film kiválóan sikerült, a látogatók könyvében pedig nagyon jó kommentárok olvashatók. A fiatal kollégák elfogadták az ajánlatot, hogy együtt állítsunk ki, és örülök annak, hogy létrejött ez a kiállítás, ugyanis a tanszék fennálása óta először történik meg, hogy a tanárok és a hallgatók munkáit egyidejűleg láthatja a közönség, vagyis együtt mutatkozunk be.

Julijana Protić elmondta azt is, hogy tavaly volt egy önálló kiállítása Verbászon, akkor vetődött fel a közös kiállítás gondolata, ami most meg is valósult.

A kiállítást a Kulturális Központ galériájának vezetője, Silvia Jelačić, és az Iparművészeti Kar tanára, Vukašin Milović nyitotta meg.

− A kiállított alkotások többsége inkább a képzőművészethez kapcsolódik, hiszen erről vagyunk leginkább felismerhetőek. Ami pedig az alkalmazott művészetet illeti, azt ma nem állítottuk ki – mondta Vukašin Milović.

A kiállítás május 17-ig tekinthető meg.