2024. július 16., kedd

Olthatatlanul

A Mécsvirág együttes lemezbemutatóval egybekötött rendhagyó irodalmi estje Zentán

Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója jegyében zajlott szerda este a Művelődési Házban az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljának nyitó rendezvénye. A Petőfi 200 emlékév és a Mozdulj! Petőfi! programsorozat jegyében a tizennyolc éves Pro urbe díjas Mécsvirág együttes lemezbemutatóval egybekötött verses-zenés irodalmi összeállítását láthatta és hallhatta a nagyérdemű közönség Olthatatlanul címmel. Az együttes tagjai Baráth Hajnal Anna és Zsoldos Ervin verséneklő, valamint Verebes Krnács Erika előadóművész.

– Aki ismeri az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját, az tudja, hogy nagyon sokrétű és színes programmal várjuk a kedves közönséget. Gyerekprogrammal, gálaműsorral, versenyprogrammal, illetve egy különleges lemezbemutató koncerttel is. A fesztivál a Mécsvirág együttes e lemezbemutatóval egybekötött rendhagyó irodalomórájával indult. Mi is csatlakoztunk a Petőfi-évfordulóhoz és igyekeztünk egy olyan hangzóanyagot bemutatni, amely közel hozza a fiatalokhoz a költő életét és munkásságát. Mondhatnám azt is, hogy kortárssá tettük Petőfi Sándor költészetét. Május 19-én pénteken a versenyprogrammal folytatódik a fesztivál, összesen tíz benevező van, öt visszatérő és öt új versenyző. Magyarországról, Drávaszögből és Vajdaságból, külön öröm számunkra, hogy Drávaszögből is – most először – érkezik hozzánk ez a fiatal csapat. Elismert szakmai zsűri fogja értékelni a versenyzőket – tette hozzá Baráth Hajnal Anna, az együttes tagja.

Nagy érdeklődéssel fogadta  a közönség a lemezbemutatót  (Fotó: Gergely Árpád)

Nagy érdeklődéssel fogadta a közönség a lemezbemutatót (Fotó: Gergely Árpád)

A rendezvény folytatásában szombaton, május 20-án a Kaláka együttes különleges vendéggel készül, a Grillusz Dorka és Simon Kornél színészházaspár látogat el Zentára. Vasárnap, 21-én a Kaláka együttes Volt egy fakatona címmel tart gyermekkoncertet. Végezetül pedig Topolyán zárul a rendezvénysorozat, szintén a Kaláka együttes családi koncertjével.