2024. július 17., szerda

A filmipar legjava a Vajdasági Televízió programján

Világsikert aratott sorozatokat, filmeket, valamint olyan örökzöld klasszikusokat is láthatunk, mint a Taxisofőr vagy a Híd a Kwai folyón

A Vajdasági Televízió a fennállása óta először írt alá szerződést a Sony Pictures Entertainment és az Universal Pictures filmipari vállalatokkal. Ehhez hasonló szerződéseket eddig csak az állami és a kereskedelmi csatornák kötöttek.

– Egyre többen panaszkodnak, hogy az esti órákban csak „orientalista” sorozatokat lehet látni a nagyobb belgrádi televíziós csatornákon, mondta Ivan Karl, a Vajdasági Televízió licenccel megbízott tanácsadója. A Kártyavár (House of Cards), a Downton Abbey és a The Office sorozatokkal igyekszünk megtörni ezt az egyhangú kínálatot – nyilatkozta Ivan Karl. Slobodan Arežina, a Vajdasági Televízió programigazgatója kifejtette, hogy a nézőknek ősztől lehetőségük lesz betekinteni a globális filmipar legjavába. Olyan televíziós filmpremiernek lehetünk tanúi, mint a Tizenkét év rabszolgaság (12 Years a Slave – 2013) Steve McQueen rendezésében. Olyan sztárokat láthatunk, mint Matthew McConaughey a Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club – 2013) című filmdrámában. Klasszikusokat is műsorra tűznek, mint például Martin Scorsese alkotása, a Taxisofőr (Taxi Driver – 1976) Robert De Niróval a főszerepben. Esténként olyan örökzöld művek lesznek műsoron mint a Híd a Kwai folyón (The Bridge on the River Kwai – 1957), vagy az Arábiai Lawrence (Lawrence of Arabia – 1962). A Vajdasági Televízió nemcsak az amerikai filmekre koncentrál, hiszen a minden dicséretet megérdemlő dán színész, Mads Mikkelsen főszereplésével A vadászat (Jagten – 2012) című filmje vagy a brazil–francia–német koprodukció, az Isten városa (Cidade de Deus – 2002) című filmdráma is nézhető lesz. A lista hosszú, a tévézés színvonala ezáltal javult.