2024. szeptember 1., vasárnap

Virág István fotós kiállítása Budapesten

Virág István nemzetközileg többszörösen kitüntetett zombori fotósnak nyílik pénteken, május kilencedikén önálló tárlata A Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház Előtér Galériájában. A Fotóálmok – Fotóabsztrakciók című tárlatot Fekete J. József, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja nyitja meg.

Virág István 2013-ban és 2014-ben összesen 57 nemzetközi tárlaton vett részt, 138 különböző fotográfiájával 433 elfogadást jegyez. Ez alatt a mintegy másfél év alatt a Nemzetközi Fotószövetség (FIAP) 1-1 arany- és bronzéremmel, 6 honourable mention kitüntetéssel jutalmazta munkáit. Az Amerikai Fotószövetség 4 aranyéremmel, 1 bronzéremmel és 1 oklevéllel honorálta tevékenységét. Nemzetközi szalonokon 2 aranyérmet és 3 honourable mention kitüntetést nyert, a Szerbiai Fotószövetségtől egy bronzérmet kapott, és a presztízsdíjak közül magáénak tudhatja az Ezüst Pávatollat.

A pénteken este hat órakor nyíló tárlaton a művészetének csupán egyik tematikájául szolgáló, képzőművészeti mutációként megjelenő absztrakt fotói kerülnek bemutatásra. Kispesti tárlata június végéig lesz látogatható.