2024. július 20., szombat

Elor Emina ismét Koštana szerepében

Kérdésessé vált a Kokan Mladenović által rendezett Koštana péntekre tervezett tivati bemutatója, miután az előadás főszereplője, Božo Vrećo hirtelen távozását jelentette be, majd pedig kiderült, hogy az új Koštana Elor Emina lesz.

Božo Vrećo boszniai énekes, előadóművész betegségre hivatkozott, indoklásában arról szólt, hogy nagyon stresszessé vált számára ez a projekt, és állapotát nehezíti, hogy epilepsziában szenved. Az előadás az újvidéki Szerb Nemzeti Színház, a Fabrika egyetemista és művelődési központ, valamint a tivati kultúrközpont koprodukciójában készült. A premiert a tivati Purgatorije fesztiválra tervezték, szeptemberben pedig Újvidéken is bemutatnák. Dragan Laković, a tivati kultúrközpont művészeti igazgatójának bejelentése szerint Koštana szerepét Elor Emina veszi át, aki egyébként is szerepelt volna az előadásban. Elor Emina már bizonyított Koštanaként, amikor a szabadkai Népszínház részére Urbán András rendezte a produkciót. Ekkor a színésznő az alakításáért Sterija-díjat kapott.

Božo Vrećo esetében a producerek bejelentették, hogy feljelentést tesznek ellene, amiért szakszerűtlen hozzáállásával veszélybe sodorta az egész projektet. Laković szerint az egész társulat sértve érzi magát, amiért Božo Vrećo a bemutató előtt hagyta cserben őket.