2024. július 20., szombat

A Bezdáni Színházi Napok nyitó előadása

2016. október 1-én 19: 30-tól került sor a Bezdáni Színházi Napok nyitó előadására, amely a békéscsabai Féling Színház, Dilisek vacsorája c. bemutatója volt.

Foki Zoltán (szervező) meglátása szerint a korábbi programnyitó előadásokat messze meghaladó számban, több mint 150-en nézték meg a komédiát.

Az idei program már a 29. színházi napok.

A gyakori nevetésből és az előadást jutalmazó tapsból ítélve ez évben is jól indul az okt. 22.-ig tartó programsorozat. Így remélhetően további kellemes estéket hoznak a további előadások.

Az okt. 1.-ei előadás társulata " Újra Bezdánban!" felkiáltással érkezett.
(Három éve már bemutatkoztak akkor Machiavelli: Mandragóra c. komédiáját mutatták be, a következő évben (augusztusban) az I. Kárpát Medencei Színjátszó Táborra került sor.) Sok kellemes élmény és közös munka emlékével érkeztek.

A csoport vezetője - Steinwender József - e szavakkal köszönte meg Foki Zoltán és segítői állhatatos munkáját, amivel megteremtették a program megvalósításának feltételeit, egyben a békéscsabaiak (újabb) bemutatkozását:

"Nagy örömmel jöttünk, mert barátainkkal találkozhattunk, s köszönjük a bezdáni színház szerető közönségének, hogy a "hírek szerint" több mint 150-en megtisztelték előadásunkat. Abban bízunk, a bemutatott komédiával sikerült kedvet teremteni a teljes program sorozathoz!

Köszönjük Bezdán, köszönjük a szervezőknek (legkivált Foki Zoltánnak) a lehetőséget! Reméljük rászolgáltunk a lelket emelő, melengető tapsra!"