2024. július 17., szerda

Színésziskola kicsiknek és nagyoknak

A szabadkai Gyermekszínházban három csoportban foglalkoznak a színészet iránt érdeklődő gyerekekkel

Színésziskola néven tartanak hétvégente foglalkozásokat októbertől három korcsoport számára a szabadkai Gyermekszínházban. Ahogyan azt Árokszállási S. Mártától, a színház igazgatójától megtudtuk, nagy volt az érdeklődés, összesen 55-en jelentkeztek, egészen kicsiktől kezdve 14 évesekig. A három csoportba osztott diákokkal Karmen Bardak színésznő foglalkozik, szerb nyelven. Kérdésünkre válaszolva, hogy lesz-e magyar nyelven is, az igazgatónő elmondta, tavaly magyar nyelvű színésziskola is indult, de 10-nél kevesebben jelentkeztek, majd csak négyen maradtak, és ők Greguss Zalán vezetésével csatlakoztak a Népkör színjátszóihoz.

– Talán megpróbáljuk majd újra meghirdetni magyar nyelven is, nem zárkózunk el ettől, de kérdés, hogy mekkora lesz az érdeklődés – mondta Árokszállási S. Márta.

A színésziskolában most az első óráknál tartanak. A cél a színház, a művészet megszerettetése, a kreativitás, az önkifejezés fejlesztése. A kicsikkel játszanak, a nagyobbaknak már színészi elemeket is bevonnak a játékba, majd januártól előadásokat kezdenek el készíteni. Mindegyik csoport elkészít egy-egy előadást, amely a bemutató után a Gyermekszínház repertoárján is marad.