2024. július 20., szombat

Délvidéki turnén az Udvari Kamaraszínház 

Szombaton Torontálvásárhelyen, vasárnap Torontáltordán lép fel a társulat

Délvidéki turnéra indulnak az Udvari Kamaraszínház színészei. Az idén májusban A Világ Magyarságáért  művészeti és közéleti elismerésben részesült társulat 3 nagy sikerű előadást 7 különböző helyszínen mutat be. 

Az Udvari Kamaraszínház turnéjának első állomásán, Torontálvásárhelyen a magával ragadó történetű, egyfelvonásos dráma, a Halottak napjától virágvasárnapig, kerül bemutatásra szombaton este fél nyolckor a művelődési otthonban. Egy szabadkai magyar polgár naplójára támaszkodó történet, trianonról, a délvidék szerb bekebelezéséről és annak felszabadításáról. Egy mestermű, mely megmutatja erényeinket és esendőségünket, a kisebbségi lét napos és árnyékos oldalát egyaránt. Az előadást vasárnap este 7 órától Torontáltordán láthatja a nagyérdemű, szintén a művelődési otthonban.
A színház őszi körutazásának második állomása Topolya, ahol a  nagy népszerűségnek örvendő Kié ez az ország? című történelmi krimi szövevényes cselekményét bogozhatják ki és oldhatják fel a nézők október 19-én. Váratlan fordulatokkal teli, vérfagyasztó történet elszakadásról, egymásra találásról, identitásvesztésről és erőszakról. A kisemmizett, kiűzött délvidéki magyarok és az ünnepelt színésznő, Széplaky Vera sorsának nyomon követésére Magyarkanizsa lakosságának is lehetősége nyílik a turné keretén belül, a színdarab egy második előadásán, október 20-án.
A fellépéssorozat azzal ezzel még nem ér véget. Elsőként Csóka városának színházrajongói tekinthetik meg Zilahy Lajos művének átdolgozását, október 29-én egy múltszázadbeli felfordult világról. A meghökkentő történetű Fehér Szarvas című dráma további két délvidéki helyszínen is színpadra kerül. A dráma játékidejére Törökbecse (október 30-án) és Szabadka (október 31-én) lakói is felülhetnek a történetbeli sorsokat irányító összeomlás körhintájára, amely véletlenszerűen taszítja méltó karaktereinket a sárba, és repíti az alantasakat akár magas méltóságra – olvasható az Udvari Kamaraszínház ajánlójában.