2024. július 17., szerda

Miroslava Babić az új elnök

Változott a szabadkai Népszínház igazgatóbizottságának összetétele is – A korábbi elnök, Újhelyi Ákos tagként maradt az igazgatóbizottságban

Idén év elején nevezte ki a tartományi kormány a szabadkai Népszínház igazgatóbizottság élére Újhelyi Ákost, és új összetételűvé vált akkor az igazgatóbizottság is, amelynek tagjai Boško Krstić, Dr. Dragan Trklja, Lengyel Gábor, Lazar Zelić, Pék Zoltán és Kudlik Zoltán lettek, a Népszínház kollektívájából pedig Körmöci Petronella és Kristina Jakovljević jutott be akkor a bizottságba.

Most pedig ismét személycserékre került sor, ugyanis a tartományi kormány az október 26-i ülésén leváltotta elnöki posztjáról Újhelyi Ákost, helyére pedig Miroslava Babićot, a Városi Tanács kulturális ügyekkel megbízott tagját nevezték ki, valamint változott az igazgatóbizottság összetétele is. Nem maradt a bizottság tagja Boško Krstić, dr. Dragan Trklja, Lengyel Gábor és Lazar Želić. A leváltottak helyére került tagként Újhelyi Ákos, Dragi Vučković, Milanka Kostić és Aleksandra Cupara – derült ki a tartományi Hivatalos Lapból.

A tartományi kormányban elmondták nekünk, hogy a kezdeményezés mind a Népszínház igazgatójának, mind az igazgatóbizottság elnökének leváltására vonatkozóan a helyi önkormányzattól érkezett, a tartományi kormány valójában csak az eljárás technikai részét bonyolította le, de az ügyben nyilatkozni a helyi önkormányzat hivatott. A helyi önkormányzat illetékeseit azonban többszöri próbálkozás után sem sikerült megszólaltatnunk.