2024. szeptember 3., kedd

A fiatal énekes tehetségek estéje

Tizenkilencen a 25. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőn Temerinben

Szombaton este ismét a Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő résztvevőinek énekétől volt hangos a temerini Sportcsarnok. A rendezvényen tizenkilenc vajdasági tehetség mutatkozott be, tizenöten a tini, a 13–17 éves, négyen pedig az ifjúsági, a 18–25 éves korosztályt képviselték.

A tinifesztivál idei díjazottjai (Fotó: Ótos András)

A tinifesztivál idei díjazottjai (Fotó: Ótos András)

Nemcsak helyi fellépők voltak, érkeztek Szabadkáról, Óbecséről, Kúláról, Nagybecskerekről, Törzsudvarnokról, Topolyáról, Tornyosról és Moholról is. A 25 éves múltú Tinifesztivál főszervezője a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület.
A vetélkedőt ezúttal is a két tavalyi győztes nyitotta meg, majd a versenyzők léptek a közönség, valamint a négytagú – Jovan Adamov, Kurczinák Kiss Szilvia, Erős Ervin és Gőz László összetételű – szakmai zsűri elé. A énekeseket az idén is Aleksandar Dujin zenekara kísérte. Az idei rendezvény különlegessége volt, hogy a közönség is szavazhatott. A szünet után ezúttal nem volt sztárvendég, hanem az áprilisban alakult temerini Baksheesh Band varázsolt igazi bulihangulatot. A héttagú együttes László Judittal az élen erre az estére két vendégfúvóssal egészült ki. Dalválogatásukkal minden korosztálynak kedveztek, mégis a gyermekek és a fiatalok voltak a leghangosabb rajongók, akik a színpad előtt élvezhették a koncertet.
Ezután a zsűri nevében Gőz László értékelte a produkciókat. Elmondása szerint a középmezőny tekintetében volt igen nehéz dolguk. A szakzsűri döntése alapján különdíjat kapott a helybeli Gusztony Endre, valamint a topolyai Cservenák Marianna. A tini kategóriában első helyezett a kúlai Balla Anita, második pedig a szintén kúlai Balla Georgina lett. A kategóriában ezúttal ketten értek el harmadik helyezést: a temerini Sziveri Éva, valamint a törzsudvarnoki Gúth Emília. Az ifjúsági korosztályban az első helyen a temerini Sánta Tímea, második helyen a helyi Bíró Mónika, a harmadikon pedig a tornyosi Kovács Kristóf végzett. A közönségkedvenc Sziveri Éva lett. A gálaműsor záróakordjaként a kategóriák első helyezettjei még egyszer előadták a győztes dalokat.