2024. szeptember 4., szerda

Eurovízió: Mirnáék kiestek

Nem jutott be a malmöi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Szerbiát képviselő Moje3, vagyis Mirna Radulović, Nevena Božović és Sara Jovanović, akik a Ljubav je svuda című dallal szerepeltek.a 16-os mezőnyben utolsóként léptek színpadra. Érdekességnek számít még, hogy a volt jugoszláv tagköztársaságok képviselői közül a szlovének, a horvátok és a montenegróiak is döntő nélkül maradnak, noha az új szabályokat pont ezen országok és a szovjet régió államai körbeszavazása miatt vezették be.

Az első tíz döntős ország: Moldova, Litvánia, Írország, Észtország, Fehéroroszország, Dánia, Oroszország, Belgium, Ukrajna és Hollandia.

Egyébként az előrejelzésekhez képest kevés eltérés volt így a valós eredményben, Litvániát nem jósolták, viszont Horvátországról úgy gondolták, hogy bekerül a tízbe.

A műsor egy gyerekkórussal vette kezdetét, akik jelbeszéddel kombinálva adta elő a tavalyi győztes dalt, az Euphoria közben megjelent Loreen is. Petra Mede a svéd komikus volt a show házigazdája. A 16 dal mindegyike előtt egy rövid klipben mutatkoztak be az előadók.

44 ország közvetíti a műsort, a 39 résztvevőn kívül például Ausztrália is.

A csütörtöki elődöntőn szerepel a magyar küldött, ByeAlex, aki 12-ikként lép majd színpadra.