2024. augusztus 5., hétfő

Bemutatkozási lehetőség vajdasági könnyűzenészek számára

Szeptember 7-én, a ZentArt Egyesület és a Paksi Művészetekért Egyesület szervezésében, a Zentai Magyar Kamaraszínházban az idén is megrendezik az Öröm a zene! Tehetséggondozó program vajdasági elődöntőjét, a ZentArt Könnyűzenei Tehetségkutatót, amelynek győztese a Budapesten megrendezésre kerülő magyarországi döntőben mutathatja meg zenei tudását. E döntő győztese pedig elnyeri a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának 4 millió forintos pályázati támogatását.

A vajdasági elődöntő első helyezettje a szeptember folyamán megrendezésre kerülő országos döntőbe való bekerülés mellett a szegedi MiracleSound hangstúdióban két dal rögzítését és az ezeken történő teljeskörű utómunkálatokat is elnyeri. Emellett fellépési lehetőséget szerez a Pakson megrendezésre kerülő 33. Gastrobluesfestivàlon - Kàrpàt-medencei GastrobluesPikniken, szeptember 21-èn a tatai 30. Peron Music Tehetségkutatón, a 2025 márciusában a balatonboglári 27. Légrádi Antal tehetségkutatón, az úgyszintén Pakson megrendezésre kerülő XXVII. Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon, Zenta 2025 szeptemberében megrendezésre kerülő városnapi ünnepségén, illetve a tartományunk területén a Sin Seekas előzenekaraként. Emellett a Paks FM rádióban is bemutatkozhatnak. A bírálóbizottság tagjai a legtehetségesebb zenészeknek különdíjat is kiosztanak.

A jelentkező zenekaroknak a jelentkezési lap kitöltése és elküldése mellett egy demo felvételt (max. 10-15 perc wav, mp3, mp4), a dalok szövegét tartalmazó dokumentumot is el kell küldeniük a vajdasági tehetségkutató címére. A szervezők kizárólag olyan saját szerzeményeket fogadnak el a jelentkezőktől, amelyeknek nincs még kiadói változata, illetve országosan terjesztett megjelenése.

A program amatőr zenekarok számára szól, tehát nem jelentkezhetnek rádiós és kiadói múlttal rendelkező zenekarok (a saját kiadás és a helyi lokális médiumokban való megjelenés még nem kizáró ok) és a szervezők olyan zenekarok jelentkezését sem fogadhatják el, akik valamikor az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak.

A zentai tehetségkutatóra a zentart.zentart@gmail.com címre szeptember elsejéig jelentkezhetnek az érdeklődők. A jelentkezési lap a ZentArt Facebook-oldaláról tölthető le.