2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Görög riválist kapott a Vasas

A vízi sportágakat tömörítő európai szövetség (LEN) székházában megejtették a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjének sorsolását, eszerint a Šabacot kettős győzelemmel búcsúztató Vasas ellenfele a Panioniosz lesz a legjobb négy között. A görög együttes már a negyeddöntőben majdnem bajba került, hiába nyert az első meccsen 5 góllal, a Nagyvárad hazai pályán ledolgozta hátrányát, így büntetőpárbaj döntött a továbbjutásról – a görögök jobban viselték a nyomást, így végül túljutottak a románokon. A papíron jóval esélyesebb Vasas idegenben kezdi a párharcot, amelynek első felvonását március 1-jén, a visszavágót pedig március 22-én bonyolítják le.

A másik ágon olasz házirangadót rendeznek, a negyeddöntőben a Szolnokot búcsúztató Trieste a Savonával csap össze.

Eurokupa, elődöntő, március 1., szerda: Panioniosz–Vasas, Trieste–Savona. Március 22., szerda: Vasas–Panioniosz, Savona–Trieste.

Szingapúrban rendezik a 2025-ös vb-t

Szingapúr lesz a házigazdája a 2025-ös vizes világbajnokságnak a világszövetség (World Aquatics) csütörtöki bejelentése szerint. Huszain al-Muszallam, a WA elnöke kiemelte, Szingapúrban minden adott a vb-rendezéshez. „Világszínvonalú létesítmények, bizonyított tapasztalat a legmagasabb szintű világesemények rendezésében és a vízi sportok átfogó megközelítése, amely a közösségitől a profi szintig terjed” – fogalmazott a sportvezető, arra utalva, hogy Szingapúr volt világkupa-állomása a hat vízi sportág közül ötnek, emellett rendezett juniorúszó-vb-t is.

Tavaly májusban eredetileg Fukuokában rendezték volna a világbajnokságot, amelyet 2021-ből halasztottak el. Végül a koronavírus-járvány miatt visszalépő japán város idén lesz házigazda, tavaly pedig Budapest volt a rendező beugróként. Az eredetileg idén novemberre kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztották. A 2025-ös vizes világbajnokságon több mint 2500 sportoló vesz majd részt a WA 209 tagországának képviseletében.