2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

A Radnički meglepte Filipovićéket

A történelem kis híján ismételte önmagát a férfi BL 8. fordulójában: az Olimpiakosz a tavalyi szezonban épp a Radničkitól elszenvedett veresége miatt maradt le a sorozat nyolcas döntőjéről, s a két együttes szombati összecsapása alapján a Filip Filipovićot is felvonultató sztárcsapat idén sem találja a kragujevaciak elleni győzelem kulcsát. Az első félidőben még úgy tűnt, az A csoport eddigi éllovasa simán behúzza a találkozót, már 8:4-re is vezetett, a nagyszünet után viszont a szerbek – elsősorban elképesztő védelmüknek és Lazar Dobožanov parádés hárításainak köszönhetően – egy 6:0-s sorozattal fordítottak, gyakorlatilag állva hagyták a görögöket, akik több mint 15 percig gólt sem szereztek. A hajrára aztán szerencséjükre felocsúdtak, 1:17-tel a vége előtt egy gólra zárkóztak, majd 7 másodperccel a vége előtt épp Filipovićnak köszönhetően pontot mentettek.

A B csoport magyar rangadója is hasonló izgalmakat tartogatott, az OSC hosszú idő után most először alaposan megszorongatta a Ferencvárost. A Varga Dániel vezette együttes ezúttal egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, a Fradinak három kemény negyedre volt szüksége, hogy megtörje a rivális ellenállását, de még így is csak egygólos sikert aratott.

Az OSC ezúttal nem adta könnyen a három pontot (Fotó: fradi.hu)

Az OSC ezúttal nem adta könnyen a három pontot (Fotó: fradi.hu)

Férfi BL, 8. forduló, A csoport: Barceloneta–Jadran (S) 8:6, Vouliagmeni–Hannover 10:9, Pro Recco–Dinamo (T) 20:5, Radnički–Olimpiakosz 10:10. Az állás: Pro Recco és Barceloneta 21, Olimpiakosz 19, Vouliagmeni 13, Radnički 9, Jadran 7, Hannover 3, Dinamo (T) 0 pont. B csoport: FTC–OSC 12:11, Jug–Spandau 11:13, Novi Beograd–Sabadell 16:11, Brescia–Marseille 15:13. Az állás: Brescia 21, Novi Beograd 19, FTC 18, Jug 11, Spandau 8, OSC 6, Sabadell és Marseille 4 pont.

Nyitókép: Az OSC ezúttal nem adta könnyen a három pontot (Fotó: fradi.hu)