2024. július 16., kedd
KERÉKPÁROZÁS

Pogačar-parádé

Fantasztikus sorozaton van túl Tadej Pogačar. A szlovén kiválóság megnyerte az Andalúziai Körverseny első két etapját, amivel zsinórban öt versenynapon diadalmaskodott, ha az előző szezont lezáró két őszi klasszikust, az októberi Tre Valli Varesinét és a Lombardiai Körverseny is beszámítjuk, illetve hogy az új idényt a spanyolországi Jaénbeli sikerrel kezdte, erre jött rá az első két andalúziai etap… „Pogi” ráadásul a 4. szakaszt is megnyerte a spanyolországi viadalon, így természetesen összetettben is toronymagasan az élen végzett, rajta kívül Tim Wellens és Omar Fraile nyert egy-egy résztávot. A magyar Fetter Erik két napot is szökésben töltött, és a harmadik etapon kilencedik lett.

Pogačar két győzelemmel zárta az előző szezont, és hárommal nyitotta az újat (Fotó: Ciclismo Internacional)

Pogačar két győzelemmel zárta az előző szezont, és hárommal nyitotta az újat (Fotó: Ciclismo Internacional)

A portugáliai Algarvei Körversenyen a kolumbiai Daniel Martínez nyert, etapsikert szerzett Alexander Kristoff, a duplázó Magnus Cort, Thomas Pidcock és Stefan Küng. Háromnapos alpesi hegyi viadalt is rendeztek Franciaországban, ahol a fiatal hazai Kévin Vauquelin lett a legjobb, rajta kívül Mattias Skjelmose és Aurélien Paret-Peintre húzott be szakaszt. Korábban a héten Ománban Tim Merlier és Jesús Herrada után Matteo Jorgenson, Diego Ulissi és Mauri Vansevenant nyert etapot, Jorgenson az összetettet is behúzta.

Ománi Körverseny, az összetett végeredménye (5 szakasz): Matteo Jorgenson 19:56:51 óra, Mauri Vansevenant +1, Geoffrey Bouchard +28 mp stb. Algarvei Körverseny, az összetett végeredménye (5 szakasz): Daniel Martínez 20:00:26 óra, Filippo Ganna +2, Ilan van Wilder +15 mp stb. Andalúziai Körverseny, az összetett végeredménye (5 szakasz): Tadej Pogačar 21:05:02 óra, Mikel Landa +1:18, Santiago Buitrago +1:23 perc stb. Tour des Alpes Maritimes et du Var, az összetett végeredménye (3 szakasz): Kévin Vauquelin 11:37:58 óra, Aurélien Paret-Peintre +7, Neilson Powless +10 mp stb.