2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Négy között az Újváros!

A Dunaújváros vendéglátóként is felülmúlta a Mediterrani csapatát, így kettős győzelemmel jutott be a női Eurokupa négyes döntőjébe. A Mihók Attila vezette gárda hazai pályán valamivel gyengébben kezdett, mint Spanyolországban – a vendégek el is léptek több góllal –, ennek ellenére nem roppant össze a tét súlya alatt, hanem nagyon taktikusan és rendkívül fegyelmezetten játszva fordított, majd behúzta a találkozót. A gárda BL-menetelése azért is példaértékű, mert nyáron hat kulcsjátékos is távozott a csapatból, helyükre jóval tapasztalatlanabb, fiatal, ámde saját nevelésű játékosok érkeztek, akik korábban nemhogy nemzetközi porondon, de még a felnőtt magyar bajnokságban sem szerepeltek!

„Az elmúlt tizenöt évben egyszer sikerült ezt elérnünk, a pandémia évében, amikor klasszisok játszottak nálunk, az ellenfeleknél alig voltak idegenlégiósok, most viszont sztárparádé van az összes csapatnál, mi mégis ott vagyunk a négyben” – nyilatkozta a mérkőzést követően Mihók. A tréner azt is hozzátette, a hazai bajnokságban tapasztalható időnkénti hullámvölgyet leginkább a játékvezetők számlájára írja, meglátása szerint a nemzetközi mérkőzéseken sokkal kiszámíthatóbbak a bírói ítéletek, hazai porondon ezek sokkal jobban befolyásolják egy-egy meccs végkimenetelét, mint a játékosok teljesítménye, amivel a továbbiakban komolyan foglalkozni kell. A Dunaújváros 2006 és 2021 után harmadszor lesz ott a final fourban, amelyre március 31-én és április 1-jén kerül sor később kijelölendő helyszínen. A magyar együttes mellett a Mataro, a Sabadell és az Orizzonte jutott be.

Dunaújvárosban sem volt kérdéses, melyik a jobb csapat (Fotó: facebook.com/DFVE.EU)

Dunaújvárosban sem volt kérdéses, melyik a jobb csapat (Fotó: facebook.com/DFVE.EU)

Női BL, negyeddöntő, visszavágók: Dunaújváros–Mediterrani 9:8 (továbbjutott a Dunaújváros, kettős győzelemmel), Mataro–Olimpiakosz 15:12 (továbbjutott a Mataro, kettős győzelemmel), Orizzonte–Glyfada 15:9 (továbbjutott az Orizzonte, kettős győzelemmel), Roma–Sabadell 13:10 (továbbjutott a Sabadell, 25:23-as összesítéssel).

Érik a magyar döntő!

A hétvégén bonyolították le a női Eurokupa elődöntőjének első mérkőzéseit is. A Ferencváros Padovában diadalmaskodott, így biztató, háromgólos előnnyel várja a március 11-én esedékes budapesti visszavágót. A másik ágon az Eger hazai pályán döntetlent játszott az UVSE-vel, így a fővárosiak minimális előnybe kerültek a hevesiekkel szemben.

Női Eurokupa, elődöntő, 1. mérkőzések: Padova–FTC 9:12, Eger–UVSE 12:12.

Nyitókép: Dunaújvárosban sem volt kérdéses, melyik a jobb csapat (Fotó: facebook.com/DFVE.EU)