2024. július 16., kedd
SAKK

Megérdemelt vendéggyőzelem

Farkas Tibor győzelmével ért véget a hétvégén Zenta idei nyílt egyéni városbajnoksága. A magyarkanizsai nemzetközi mester megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet: a 9 fordulós torna közepén váratlanul vereséget szenvedett a másik vendégsakkozótól, a topolyai Pajzer István mesterjelölttől, ezt követően azonban sorra nyerte a fontos rangadókat a helyi sakkozók ellen, így az utolsó fordulóban már a döntetlen is elég volt számára az első hely bebiztosításához. A képzeletbeli „legjobb zentai sakkozó” cím sorsa csak az utolsó fordulóban dőlt el: a helyi rangadót Simonyi Zoltán FIDE-mester nyerte a tavalyi bajnok Ljubomir Vranić ellen, így a győztes futott be a második, a vesztes pedig a harmadik helyre.

Érdekesebb eredmények, 8. forduló: Farkas T.–Šakić L. 1:0, Vranić–Nagy A. 1:0, Simonyi–Sarnyai 1:0, Farkas S.–Sente remi, Pajzer–Kaszás 0:1, Davidović–Aleksić 1:0, Uverić–Korponai 0:1. 9. forduló: Kaszás–Farkas T. remi, Simonyi–Vranić 1:0, Nagy A.–Farkas S 1:0, Sente–Davidović 1:0, Šakić L.–Mrzić remi, Korponai–Sarnyai remi, Világos–Pajzer remi.

A végeredmény: 1. Farkas 7,5, 2. Simonyi 7, 3–6. Vranić, Nagy A., Kaszás, Sente 6,5, 7–10. Šakić L., Vučurović, Mrzić, Rácz 6 pont stb.