2024. július 16., kedd
SAKK

Fantasticós győzelem

Már ötödik éve emlékeztek meg Zentán a 2010-ben váratlanul elhunyt sakkjátékos és versenyszervező Kajári Istvánról stílusosan – sakkozással. A róla elnevezett emlékversenyre idén 55 játékos nevezett be, zömmel Szerbiából, de a három magyarországi versenyző (gyakorlatilag a Marjanovics család) biztosította a torna nemzetközi jellegét.

A 7 fordulós, svájci rendszerű torna a hagyományoknak megfelelően egyszerre volt egyéni és csapatverseny, az egy csapatban játszók egymás ellen nem játszottak, és egyéni eredményeik összesítése alapján alakult ki a csapatok végső sorrendje. Ahogy azt már a verseny kezdete előtt is lehetett sejteni, a Fantastico pénzváltó „álomcsapata” (Dejan Nestorović nemzetközi mester, Simonyi Zoltán FIDE-mester, valamint Ljubomir Vranić, Lőrinc Sándor és Nagy Attila mesterjelöltek) szerezte meg az első helyet, és az egyéni verseny első két helyén is a győztes együttes két legjobbja végzett.

Az egyéni verseny végső élcsoportja: 1. Nestorović 6,5, 2. Vranić 6, 3. Jurcsák 5,5, 4–11. Marjanovics A., Kumić, Ružičić, Kecskeméti, Solymosi, Vadóc, Novák, Savin 5, 12–16. Korponai, Janjušević, Lisavac, Salgó, Bilić 4,5 pont stb.

A csapatok végső élcsoportja: 1. Fantastico 20,5, 2. Csóka 18,5, 3–4. Topolya, Zenta 17,5 pont stb.